Mediahuomiota Vapaalle yliopistolle

Viime viikon ’Vapaa yliopisto liikaa lukeville’-tapahtuma herätti huomiota myös erinäisissä medioissa:

Yliopiston virallisilla nettisivuilla tapahtuma huomioitiin otsikolla Varjosynttärit juhli viisautta.

Myös kansanuutiset.fi kirjoitti artikkelin yliopistolaisten protestista hyötyvaatimuksia vastaan ja Vallataan 375 -kampanjasta.

The Guardianin sivuille on kerätty viime aikaisista yliopistoliikkeistä kuvia ja muita poimintoja, mukaan lukien Vapaa yliopisto liikaa lukeville.

Kauppalehti haastatteli yhtä tilaisuuden puhujista, Syksy Räsästä:

Opetuksen parantamiseen tarvitaan lisää resursseja. Vertailut Helsingin yliopiston ja Yhdysvaltojen huippuyliopistojen välillä ovat harhaanjohtavia, koska yliopistojen tulorakenteet eroavat toisistaan täysin. Korkeilla lukukausimaksuilla voidaan palkata lisää henkilökuntaa. Suomessa yliopistot eivät ole vain eliittiä varten, vaan niillä on yleissivistävä tarkoitus.

Blogimaailmassa tapahtumasta on kirjoitettu ainakin seuraavissa blogeissa:

Roopedessutom:

Helsingin yliopisto juhlii 375-vuotista olemassaoloaan. Koska juhlakalu on merkittävällä tavalla osallinen minunkin elämänkulkuuni, tunsin tarvetta osallistua tapahtumaan. Koska en saanut kutsua sisätiloissa järjestettävään juhlaan, osallistuin pihatapahtumaan Porthanian edessä. Se oli vaikuttava tapahtuma, päällimmäisenä vaikutelmana kriittisyys, niin kuin tiedelaitoksella kuuluukin.

Olitko sinä paikalla? Oletko bongannut muita kirjoituksia? Kerro lisää kommenteissa!

Jätä kommentti