Puolueiden yliopistostrategioista hallitusohjelmissa

Sivistys ja sen tavoittelu on erityisesti arvovalinta. Kun yhteiskunta valitsee sivistyksen, se valitsee kulttuurin tukemisen, tieteen tekemisen ja nuorten kouluttamisen parhaalla mahdollisella osaamisella.”

– Professoriliiton Kaarle Hämeri

Acatiimi (Professorien, tieteentekijöiden ja yliopistojen opetusalan lehti) koosti uusimmassa vaaliteemaisessa numerossaan puolueiden näkemyksiä päättävän hallituksen yliopisto- ja tiedepolitiikasta. Vielä toistaiseksi istuva hallitus sai puolueilta keskiarvoksi kouluarvosanoissa 6,7, kriittisimmin hallituksen päätöksiin suhtautuivat Keskusta, Vasemmistoliitto ja Vihreät (kaikilta arvosana 6). SDP antaisi hallituksen tiedepolitiikalle arvosanan 8.

Keskeisimpänä toiveena tulevalle hallituskaudella useimmilla puolueilla on rahoituksen turvaaminen ja työrauhan antaminen yliopistoille. Kuitenkin useat puolueet tähtäävät myös entistä vahvempaan yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhteistyöhön ja yliopistojen profiloitumiseen omille vahvuusaloilleen.

Lue lisää puolueiden mielipiteistä täältä.

Samaisen lehden pääkirjoituksessa Professoriliiton puheenjohtaja Kaarle Hämeri kirjoittaa kevään vaaleista ja niiden merkityksestä myös yliopistojen ja tiedemaailman tulevaisuudelle.

Valitsemme pian päättäjät, joiden arvoihin uskomme ja joiden toivomme heijastavan omia arvojamme. Keillä ovat arvoina sivistys, perustutkimus ja korkein opetus? Olisiko tämä kevään tärkein kysymys?

Voimme tehdä vaaleista tutkimuksen ja koulutuksen vaalit. Voimme valita sellaisen yhteiskunnan, jossa osaamista arvostetaan ja tutkimukseen sekä koulutukseen investoidaan.

Mitä mieltä sinun ehdokkaasi on tiede- ja yliopistopolitiikasta?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s